Minivacanță în vârf de munte

Diminețile reci, aerul curat, plimbările în oraș cu prietenii, prima mea experiență cu placa pe pârtia de schi… Așa a fost la munte, locul care transmitea o energie aparte și o atmosferă cu totul deosebită.

Alături de prietenii, am ales să ieșim la munte și să ne încărcăm cu energie. Când am ajuns de la București la Brașov, ne-am cazat într-un apartament, apoi, am pornit la drum spre Poiana Brașov, acolo unde am învățat să schiez, cu ajutorul unui prieten. Am căzut de câteva ori, am râs cu prietenii… Și, a fost tare! Îți mulțumesc, Laurențiu, pentru că ți-ai alocat puțin din timpul tău pentru a mă învăța să schiez. Categoric, m-am ales cu o vânătaie, dar a meritat 😄

În ziua următoare, am fost nevoiți să fim foarte MATINALI, pentru că ne aștepta cineva la Sinaia, și trebuia musai să ne „prezentăm”. A fost dificil, pentru că noi am dormit doar câteva ore 😅.

Am plecat cu trenul din Brașov în Sinaia, și odată ajunși acolo, am urcat cu telecabina până am ajuns în vârf de munte, la Sinaia, cota 2000. Brusc, o rafală de vânt și rece m-a cuprins, iar vremea se arăta nefavorabilă. Nu am reușit nici să văd priveliștea din zona deoarece era ceață foarte deasă, iar între timp îmi înghețaseră fața și mâinile încât mai aveam puțin și deveam un aisberg. Evident, chiar mă gândeam cât timp voi rezista afară la cât de friguroasă sunt. Băieții au rămas acolo pentru a schia, iar noi, fetele (care nu eram pregătite să schiem pe o pârtie mai dificilă, fiind începătoare), am preferat să ne oprim la restaurant și să ne încălzim. Continuând drumul cu telescaunul, și în timp ce coboram până la Valea Dorului, pe marginea pârtiei, mă uitam la oamenii care schiau cu pricepere. Hmm, cât îi invidiam 😅. Deodată, soarele m-a luat prin suprindere, așteptându-ne generos. Și, admiram cum razele lui se revărsau peste tot. Zăpada luminoasă și curată întregea un peisaj de vis, iar toată lumina albă se reflecta magnific!

Am admirat muntele și soarele, făceam poze peste poze. După care ne-am așezat pe terasă să bem ceva călduț și să ne bucurăm de aer curat. O altă surpriză plăcută a fost când ne-a întampinat un ciobănesc mare, alb-negru și blănos. Nouă ne-a dat o dispoziție bună prin joaca lui. Căci, furase o mănușă unui turist pe care apoi o ascundea în zăpadă, numai ca să fie băgat în seamă. Era foarte haios!

Sursa photo: Alina O.

Ne-am întors cu toții la Brașov să ne schimbăm, apoi am ieșit seara în oraș la restaurant, să sărbătorim ziua de naștere a prietenului nostru.

Așadar, trezitul dis-de-dimineată ne-a făcut bine pentru că a fost o zi pe cinste 😃

Următoarea zi a fost la Predeal, ultima destinație. Ne-am luat de la magazin echipamentele de schi și ne-am îndreptat spre Pârtia Clăbucet. Ce panoramă frumoasă am văzut de acolo, de sus. Vârfurile de munte, copacii, iar noi păream atât de aproape de nori… Superb!

Într-un final, ne pregăteam să ne dăm pe pârtie. Toți au pornit deja, numai eu am rămas în urmă 😄. Nu am reușit să mă dau cu placa și am ales să renunț ca să nu mă chinui. Nu știu dacă e din cauza plăcii care părea că nu era în stare bună, sau am uitat eu după doar 2 zile cum să o manevrez, mai bine nu caut scuze și pretexte 😅. Așa că, m-am întors cu telescaunul și i-am așteptat liniștită jos. Am rămas cu fetele, după ce baieții au mai dat încă o tură, apoi am plecat cu toții la cină, să petrecem ultima seară a unui sejur minunat la munte!

Sursa photo: Iuliana D.

Așadar, a fost un week-end de pomină, despre care am vrut sa vă împărtășesc și vouă! 🥰

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑