Mă îngraș de Sărbători?

Majoritatea m-au întrebat cum de reușesc să îmi mențin silueta, chiar și după Sărbătorile de Crăciun sau de Paști, că nu mă îngraș imediat. Ei bine, nu am ținut niciodată o dietă specială. Am și momente când îmi pun 1-2 kilograme în plus, am și momente când le pierd din nou, în funcție de nevoile organismului meu.

Dimpotrivă, am pretenții la mancare și când gătesc, aleg o rețetă după preferințele mele. Nu mănânc mult și nu consum mâncăruri grele. Însă, când sunt obosită sau epuizată, mă ispitesc dulciurile aproape zilnic. Știu că nu este sănătos și îmi este o ciudă că nu pot să mă abțin să nu mănânc ceva dulce. Fără îndoială, îmi trebuie nervi de oțel să rezist în fața unei asemenea ispite 😄.

Eu nu sunt mare fană ai produselor lactate, dar uneori când gătesc alte preparare care cer lactate, adaug o cantitate mică din acestea. În plus, de multă vreme, nu prea mănânc carnea roșie (porc, vită, miel etc), decât carnea de pui, însă nu foarte mult.

Îmi plac peștele, mai ales somonul, doar dacă știi cum să-l gătești – eu, cel puțin, nu sunt o profesionistă. Cu toate acestea, ador să gătesc mâncăruri fără carne și supă-cremă de legume, pastele în toate formele lor (penne, spirale, lungi etc) sau salatele, fie ele simple, din crudități, fie din legume coapte. Fiindcă sunt alimente ușoare și gustoase, așa cum îmi place mie și pe care le mănînc pe săturate, fără să mă îngraș.

Cu alte cuvinte, vreau să menționez că acum câțiva ani, am avut mari probleme cu stomacul. După fiecare masă, mă balonam foarte tare, deși mâncam încet. Și, din când în când, balonarea îmi dădea în furcă în locuri nepotrivite, fie la locul de muncă, fie la o petrecere. Fiind un sentiment destul de neplăcut, am ales să nu mai mănânc aproape deloc toată ziua, iar seara când ajungeam acasă, obosită și flămândă, înfulecam tot ce găseam prin frigider, sau găteam ceva rapid. Făceam adesea până când am simțit că organismul meu nu mai rezistă și trebuia ajutat altfel. Și pe deasupra, pierdusem câteva kilograme, iar cei care m-au văzut foarte des îmi spuneau că am slabit mult. Cred că cântăream 50 kg din 53 kg. Nu m-am cântărit, dar se vedea cu ochiul liber. Oarecum, îmi plăcea cum arătam, eram mai suplă și aveam greutatea potrivită înălțimii mele de 1,62 m, doar că nu îmi plăcea cum arătam la față, eram palidă, de parcă mă uscam.

Până la urmă, am mers singură la o clinică privată, la medicul gastroenterolog. După aproximativ 10 minute de discuție, medicul m-a întrebat de câte ori pe zi mănânc. Evident, că i-am spus adevărul. Prin urmare, am crezut că am alte probleme digestive, având în vedere că m-am confruntat la un moment dat cu dureri de stomac, foarte deranjante. Slavă Domnului că nu a fost nimic grav și Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta.

Medicul mi-a prescris un tratament cu antibiotic și o alimentație cu un program regulat, adică 3 mese principale + 2 gustări ale zilei. După câteva zile de tratament, organismul începuse să își revină, însă nu dintrodată. Pentru că, am neglijat de câteva ori micul dejun, căci nu am avut timp să mănânc ceva mini-rețete. Și în plus, m-a cam saturat de sendvișul la pachet.

În schimb, m-am gândit să las totul să meargă de la sine pentru că organismul avea nevoie de timp și eventual, să mănânc echilibrat. Cu cât trecea timpul, mă simțeam tot mai bine, și am pus 2 kilograme în plus. Din fericire, încerc de ceva timp, un stil de viață sănătos, atât pentru trup, cât și pentru minte și suflet. Mai mult, vreau să îmi reiau sportul pe care îl practicam cu câțiva ani în urmă (încă n-am scăpat de durerile de spate), și de asemenea, câteva activități relaxante pentru a îmbunătăți instant starea de spirit.

Așa că, ai grijă mai multă de sănătatea ta, trăieşte un stil de viaţă echilibrat şi bucură-te la maxim!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑