Cum îmi petrec timpul acasă.

Hai să vă spun cum îmi petrec timpul acasă. Stau acasă de vreo două săptămâni din cauza pandemiei de coronavirus. Și cum rezist? Sincer, supraviețuiesc normal.

Sunt dimineți în care doar gândul de a lucra de acasă mă ridică din pat. În acele zile sunt nerăbdătoare să mă trezesc la prima oră, să deschid direct laptopul și apoi să merg la bucătărie, să pun de-o cafea. Iar între timp ce se pregătește aceasta, mă apuc de lucru, în pijamale și cu fața șifonată, relaxată, că nu mă vede nimeni. Avantajul este că nu îmi irosesc timpul pregătindu-mi de plecare, fără timpul pierdut pe drumul spre locul de muncă și înapoi. Să lucrez de acasă poate fi o binecuvântare.
Am început să învăț să fiu mai productivă cu timpul. Răspund la mail, iau o gustare oricând, bag rufele la spălat și din când în când, îmi iau o pauză 5 minute să-mi odihnesc ochii obosiți din cauza laptop-ului și desigur, puțină mișcare pentru a calma durerile de spate.

De două ori pe săptămână, la finalul zilei, merg la un magazin aflat aproape de casă, să fac cumpărăturile necesare pentru casă, pentru gătit. Niciodată nu gătesc în timpul serviciului, altfel rămân în urmă cu sarcinile neterminate și gătesc numai după ce îmi termin munca. În weekend, fac curățenie, citesc cărți, mă uit la seriale sau scriu articole pentru blogul meu. Când ești organizat, totul pare mult mai simplu, părerea mea.

Știi ce este mai plăcut? Mi-ar fi plăcut să iau laptopul cu mine la o cafenea cochetă odată pe săptămâna să lucrez, nu doar acasă, dacă nu era criza asta cu virusul.
Pe lângă asta, mi-e chiar dor de o plimbare de seară prin oraș, mai ales noaptea când e aerul curat.

Și cel mai mult îmi este dor să-mi îmbrățișez mama, nepoții mei, surioara mea, fratele meu, de toți cei pe care îi iubesc. Țin legătura cu toți apropiații prin telefon, dar este greu. Din cauza prostiei ăsteia de COVID-19, cum i se spune științific, ne ține prea mult timp despărțiți. Sper tare mult să ieșim cât mai repede din situația asta și să revenim la viața normală.

Voi cum vă petreceți timpul în această perioadă?

Sper că sunteţi cu toţii bine şi staţi acasă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑