Motivul dorinței apartamentului propriu

Am crescut în sectorul 5, timp de 30 de ani. În tot acest timp, mi s-au întamplat multe lucruri care s-au tranformat într-un tărâm de poveste, cu bune și cu rele.

Până la vârsta de 15 ani, locuiam cu familia mea într-un apartament modest cu două camere. Locuința era situată la etajul 4 al unui bloc cu 4 etaje.

Bunicul și bunica mea (părinții mamei mele) stăteau la parter, iar părinții mei, sora și fratele meu, locuiam la ultimul nivel, la etajul 4. Zi de zi, mai coboram și pe la bunici, uneori să dormim acolo peste noapte, să mâncăm, să ne jucăm, să ne învețe tricotaj, să croim cu mașina de cusut, să aibă grijă de noi, și altele, cât timp mama și tata erau la muncă. Era bine atunci când eram așa de aproape, în familie.

Aşa că nu pot decât să oftez şi să spun cu mâna pe inimă: mi-e dor de acel loc, de blocul ăla, de familia unită. Bunica a murit mult prea devreme, în 1998, apoi după 5 ani prin 2003, a decedat și bunicul. Între timp, el își vânduse apartamentul de la parter și s-a mutat la țară, apartament, care trebuia să fie al meu așa cum îmi promiseseră pe vremea când bunica trăia, dar multe s-au întâmplat și nu a mai fost să fie.

Înainte cu o lună să se stingă bunicul meu, ne-am mutat și noi. Recunosc că mă bucuram tare mult că ne vom muta într-un alt loc. Vroiam o schimbare, alt aer, o altă experiență, așa cum și acum îmi place. Visam cum va arăta noua casă, ca în reviste. Apoi, când mama zicea că nu vom lua toată mobila decât o parte din ea, iar restul le vom duce la țară, la părinții tatălui meu, pentru ca apartamentul unde ne vom muta nu este așa de mare, rămăsesem nedumeriă și mă tot întrebam… undeva în mintea mea bănuiam eu unde…

Odată ajunși acolo, bănuiala mi-a fost confirmată. Un cartier deznădăjduit de blocuri cu doar două etaje și … sunt prea multe de spus. Am plâns atât de tare. Am fost supărată pe mama că l-a lăsat pe tata să se ocupe de alegerea casei. Cu toate că uram locul ăla, nu am vrut să mai stau acolo nici o clipă din ziua când ne-am mutat și am plecat cu sora și cu fratele meu la țară.

Din cauza școlii, am fost nevoită să mă întorc și așa mi-am petrecut un deceniu și jumătate în acel cartier. În timpul ăsta, m-am maturizat, am acceptat și înțeles importanța unui acoperiș deasupra capului, am încercat să am o adolescentă normală. Adevărul e că nu mi-a fost ușor. Într-un fel, am încercat să ne descurcăm ușor și treptat, cum am putut, să ducem o viață altfel. A fost greu, dar mă bucur că am mers mai departe și am crezut în noi.

De altfel, după toate întâmplările acestea, întâmplări care m-au determinat multă, multă vreme cu o mare dorință a fost să-mi cumpăr un apartament. Nu știu de câte ori am pomenit acest lucru, dar nimeni nu mă credea, pentru că trecuseră anii. Niciodată nu am renunțat la visul meu, căci ambiția și dorința, m-au ajutat să am încredere că foarte curând acest vis va deveni realitate. Apoi, toți anii aceia în care am sperat și visat în ciuda tuturor obstacolelor, sosise momentul mult dorit. Am început să caut împreună cu logodnicul meu, un apartament care să ne placă și am ales tocmai în cartierul rezidențial din sectorul 4, unde erau blocuri nou-construite.

De asemenea, fără ajutorul logodnicului meu, nu știu dacă m-aș fi descurcat la bancă, la telefon, la notar, la broker și multe altele. Așadar, la 30 de ani, prin toamna anului 2017, ne-am mutat în noul apartament cu două camere, și acum, cu mare bucurie, văd cu ochii deschiși, visul devenit realitate. Ca întotdeauna, sunt o visătoare, recunosc, și nu mă opresc aici. Mai urmează un nou capitol 😄 Doar dacă mă vor ține puterile ca și până acum. 🙂

4 gânduri despre „Motivul dorinței apartamentului propriu

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑