Events

Botezul creștin și petrecerea

Venirea pe lume a celui de-al doilea nepot al meu este un dar binecuvântat, o bucurie pentru întreaga familie. A fost visul surorii mele și a prietenului ei care își doreau demult să devină părinți. În mod sigur, de când micuțul lor a venit pe lume, le-a schimbat viețile pentru totdeauna.

La botez era într-o zi frumoasă, cu soare. O zi mult așteptată. Cu multe emoții de nedescris.

Întâi am fost pe la ei acasă să-i fim alături, să-i ajutăm cumva știind că sunt obosiți după toată agitația cu organizarea botezului. Apoi am plecat cu toții spre biserică. Ajunsă acolo, am rămas uimită de câte persoane s-au strâns numai ca să fie alături de părinții micuțului Dominic pe parcursul ceremoniei de creștinare. Este cel mai frumos lucru pe care l-am văzut până acum în familie. Pentru că mă așteptam că o să fie așa cum a fost la botezul lui Mihnea, nepotul meu cel mare, dar m-am înșelat. Trebuie să recunosc că atunci noi treceam într-un moment total confuz la organizarea primului botez. Noroc că nașii lui Mihnea s-au oferit să se ocupe astfel încât totul să iasă perfect, având experiență cu fiica lor. Au fost alături de noi în cel mai important moment.

Hai să nu mai lungesc povestea și să revin la cel mic.

În prima parte din slujba de botez, cea de dezlegari, Dominic a fost linistit, atent la vocea preotului (cred ca avea o voce blanda). In a doua parte, pentru sfintirea apei, nasa il dezbraca pentru ca preotul sa-l puna in cristelnita. Din acel moment, a inceput sa planga tare, saracul… Cand nașa era gata, i l-a dat preotului. Ceea ce m-a surprins foarte tare, a fost ca preotul l-a botezat frumos, punând mâna cu apa sfințită pe capul lui Dominic. Ce mai, a fost o ceremonie deosebită.

Fericitul moment, cel mai aşteptat al serii a bucurat pe toată lumea. A urmat o mică petrecere unde, alături de familie, prieteni dragi s-a mancat, s-a baut, s-a dansat și care a tinut pana dupa miezul noptii.

In toiul petrecerii, Dominic a stat cuminte in carucior, a mai plans, a supt la sanul mamei, uneori se mai alinta, iar invitatii nu-si puteau lua ochii de la el. Pe buna dreptate, este un copil dulce care iti topeste sufletul. Cu siguranta, majoritatea dintre voi ma intelege. 🙂

Locatia a fost una draguta, cu un decor jucaus special pentru o petrecere tematica minunata a botezului baietelului. Toate acestea mi-au incantat sufletul si privirea. Pentru ca este primul eveniment important din viata copilului surorii mele si a prietenului ei, si totodata este important si pentru noi, familia lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.