Nepotul și mătușa surdă

Azi dimineață la ora 6:30 ajung la nepotul meu acasă ca apoi să îl duc la școala de vară. Pregătiți deja, ieșim din casă, închid ușa, după care, ne îndreptăm spre stația de autobuz.

În timp ce mergeam, un tip a trecut pe lângă noi și mă întreba ceva, însă eu nu l-am înțeles, fiindcă nu aud. Ne-am oprit din mers, confuză, măsurându-l cu privirea.

Avea o cafea în mână și un pachet de țigări. Mă gândeam că poate mi-a cerut o brichetă, așa că i-am spus ”NU AM!”. S-a uitat la mine lung, nu înțelegeam de ce.

Când nepotul meu, care are 8 ani, și-a dat seama de situație, a intervenit imediat, spunându-mi că de fapt tipul a întrebat doar cât este ceasul. „Ah!”, m-am pierdut… În momentul acela, am înțeles de ce s-a uitat așa lung la mine având în vedere că aveam telefonul în mână. Așa că, m-am uitat la ceas și i-am răspuns acelui tip: „Este ora 8 fără 10 min.”. Ne-a mulțumit, zâmbind și a plecat.

Apoi, am continuat și noi drumul, iar în tot acest timp, nepotul zâmbea fericit pentru faptul că s-a rezolvat. Mă întreba ce credeam eu că mă întrebase tipul, iar eu, i-am spus adevărul, după care ne-am amuzat amândoi.

Nu este prima dată când mi se întâmplă să fiu în asemenea situații atunci când suntem doar eu și el și să îmi sară în ajutor când observă că eu nu înțeleg ce mi se spune.

Simt o bucurie interioară să văd că nu îi este rușine cu mine, mătușica lui care nu aude și mă rog din suflet că va fi așa mereu…

3 gânduri despre „Nepotul și mătușa surdă

Adăugă-le pe ale tale

  1. Foarte frumos!Nici nu ar trebui sa ii fie rușine. ..si eu sunt cu deficiență de auz si am trecut si eu prin situații de genul aceasta,de multe ori m-am simțit eu prost ,dar au fost momente când m-am amuzat …😇😇😇

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑