Primăvară… te lași greu…

La începutul lunii martie, radiam de bucurie că, în sfârșit, soarele își făcuse, voios, apariția, lăsând în urmă luni întregi mult prea gri. Vremea de primăvară începuse să se simtă mai răcoroasă, adică atunci când nu este nici prea frig, nici prea cald, este cel mai frumos anotimp pentru mine.
Dar după puțin timp, frigul își revenise brusc, iar soarele s-a retras din nou în nori. Am fost supărată că nu mai scap de această vreme urâtă, că m-a deprimat în diminețile și serile reci, dar și întunecate.

Primăvara deja sosise, dar m-a luat pe nepregătite. Întâi e soare și cald, apoi ninge, vine viscolul și din nou s-a depus stratul de omăt pe trotuare. Găseam mormane de zăpadă în drumul pe care îl parcurgeam ca de obicei și nu prea aveam pe unde trece. Evident, a trebuit să merg pe sosea, riscând, astfel să ajung la locul destinat (acasă/serviciu). Un drum lung de 15 minute, în aceste condiții este friguros pentru mine, încât aveam picioarele roșii ca focul din cauza vântului rece și cu greu mai ieșea frigul din mine. Aveam până și buzele învinețite. Tremuram.

Iarna părea că nu se mai termină. Verificam în fiecare zi la prognoza meteo când voi mai scăpa de frigul și de zilele mohorâte pentru că nu mai suportam vremea atât de rece. Așa cum mă știu ai mei, ies afară înfofolită bine de tot cu o căciulă groasă și un fular tot gros, aproape acoperită complet pe față, încât abia dacă mai vedeai puțin din ochii mei.
Deopotrivă, îmi pun câteva straturi de haine pe mine, că doar cu frigul nu e de glumit.

Așadar, ACASĂ este singurul loc în care întotdeauna este cel mai călduros, așa cum sunt sigură că și voi vă simțiți la fel. Îmi place și iarna, mai ales când ninge frumos ca în povești, dar cu puțină zăpadă curată, vânt deloc și nu tot timpul așa de frig. Vremea asta nu face doar să mă confrunt cu frigul, ci și cu drumul. De exemplu, când intru la metrou, mi se aburesc ochelarii și abia mă descurc să văd pe unde merg. Noroc că am avut lentile de contact, așa că după aceea, le-am purtat pentru a evita accidentările, mai ales pe scările umede.

Începând de azi, s-a ameliorat starea vremii după ce a trecut o perioadă friguroasă care a fost destul de grea și capricioasă, viscole, geruri, ninsori și zăpezi uriașe. Chiar dacă temperaturile au început să crească și ele în cele din urmă, azi soarele a ieșit în lumina zilei, vremea a rămas la fel de rece, dar se observă că primăvară își face simțită prezența. CE FERICIRE!

PRIMĂVARĂ, să nu mai întârzii niciodată, că tare dor mi-a fost de tine…

2018-03-28 101363103152..jpg
2018-03-28 101434138276..jpg
2018-03-28 10719271652..jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑