Am citit pe internet mai multe articole despre cat de frumoasa este Romania, ca tara. Si confirm acest lucru!
In urma cu cateva saptamani, am calatorit intr-un weekend cu masina, impreuna cu Marian si cu prietenii nostri si am vizitat locuri superbe pe care le vazusem doar in poze. Nu planuisem aceasta calatorie, insa cu doua zile inainte de data plecarii, Marian imi zice ca prietenii nostri ne intreaba daca vrem sa mergem sambata cu ei la munte. I-am zis sa mergem pentru ca vroiam sa ma bucur de timpul liber pe care-l aveam. Ei bine, am si plecat la drum sambata dis de dimineata impreuna cu ceilalti. Am pornit de la Bucuresti, si am vizitat Manastirea Curtea de Arges, dupa care am ajuns langa drumului Transalpina unde am facut un popas pentru gratar.
Transalpina este unul dintre locurile in care mi-am dorit intotdeauna sa ajung, sa vad acel traseu lung care strabate Muntii Parang. Si am fost asa de entuziasmata de parcurgerea acestui traseu!
Ne-am oprit de cateva ori undeva sus sa putem admira panorama si intre timp, faceam poze peste poze, selfie-uri s.a. Am continuat drumul pana la cel mai inalt varf de munte acoperit cu nori pe care il vazusem inainte sa ajungem acolo, iar in momentul cand eram pe inaltimile lui, am realizat ca dincolo de drumul invaluit in ceata, nu se vedea absolut nimic incat m-a cuprins un fel de teama. Ba chiar imi treceau in minte niste scenarii absurde, dar dupa ce am coborat de pe varf, am scapat de acea senzatie, hihi!!!
Calatoria noastra a continuat si urmatoarea oprire a fost la Lacul Oasa, un loc frumos pe care nu-l stiam. Cu totii am coborat din masina, doar pentru a-l privi caci arata ca un tablou splendid.

Intre timp, incepuse sa se intunece si am decis sa ne indreptam spre o pensiune din apropierea orasului Alba Iulia, sa ne cazam peste noapte.
A doua zi dimineata am luat micul dejun pe indelete, am baut un latte machiato si apoi am pornit spre Alba Iulia. Iar odata ajunsi acolo, am asteptat curioasa ceremonialul schimbului de garda despre care nu am stiut pana in ziua acea cand am aflat mai multe informatii interesante de la prietenii. A fost un moment deosebit sa urmaresc spectacolul in care soldatii imbracati in uniforme ale armatei habsburgice, defilau in ritmul bataii tobelor. Am observat si alti patru soldati calare pe cai de rasa frizana, oferind un cadru unic. Apoi a urmat incheierea spectacolului, marcat cu salve de tun. Momentul a fost cu adevarat unul impresionant! M-am simtit mandra de istoria Romaniei.
Mai departe, am patruns in frumosul orasului Sibiu, unul dintre cele mai vechi din Romania unde ne-am plimbat intre Piata Mare si Piata Mica. Am admirat cladirile si stradutele inguste din centru, locuri interesante printre care Turnul Scarilor, Podul Mincinosilor si Biserica Parohiala Evanghelica. Dupa un scurt tur de oras, am plecat sa cautam un loc unde sa facem picnic si ne-am oprit pe un deal, cred ca prin Seica Mare sau Agarbiciu. Stateam pe o paturica si in timp ce mancam, ma minunam de peisajul magnific care imi incanta pivirea. Dupa ce am terminat de mancat, am strans cu totii masa, dupa care am pornit spre Sighisoara.
Nu stiu de ce, dar mereu mi-am imaginat ca Sighisoara inseamna niste case vechi construite gen turnuri de cetate, insa m-am inselat. Vazand-o de pe varful dealului, am descoperit ca de fapt sunt niste cladiri simple, colorate si foarte vechi, istorice precum Turnul cu ceas, Casa lui Vlad Dracula si Scara Acoperita care duce catre Colegiul Joseph Haltrich. Mai mult, in momentul cand paseam pe stradutele acelea mici si pietruite ale Sighisoarei, ma emotiona gandul la acele suflete care au trait cu multi ani in urma in acest oras – cetate. Ma intrebam ce fel de oameni au fost odata, ce fel de viata duceau…
Sighisoara a fost ultimul loc vizitat dupa ce am strabatut mai multe zone superbe.
Iar intr-un final, epuizati, in timp ce ne indreptam spre casa, aveam un sentiment de incantare dupa acest weekend de plimbare si relaxare…
Lasă un răspuns